Pages Menu
Categories Menu
Adnan Memduhoğlu, Siirt Kitap Fuarı’nda gönülleri fethetti

Akademisyen ve yazar Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, 5. Siirt Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı.

Siirt’in yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan ve Siirt Üniversitesi Genel Sekreterliği görevinde yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra makam ve gönül kapısı her zaman açık olan Adnan Memduhoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Tekin, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Siirt Valiliği himayelerinde ve Siirt Belediyesinin ev sahipliğinde merkez Kooperatif Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda “Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur” ve “Çocuklar Gelecekteki Meslekleriyle Buluşuyor” sloganlarıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Siirt Kitap Fuarı’ndaki söyleşide Memduhoğlu, okumadan yazmanın mümkün olmadığını belirtti.

“Hayal kurun. Her biriniz Cemil Meriç olamayabilirsiniz, Bu ülke vasfında kitaplar kaleme alamayabilirsiniz. Sezai Karakoç gibi düşüncenin sancısını çekip şaheser edebi eserler ortaya koyamayabilirsiniz ama hayal kurun.” diyen Adnan Memduhoğlu, okuma ve yazmanın önemini anlattı.

Yazarlardan örnekler veren Memduhoğlu, günümüzde yaşanmış örnekler de vererek, “Daha 15’li yaşlarda oturmuş, kendince hikaye kitabı yazıyor. Okuyor ve yazıyor. Okumadan yazamazsınız. Bir gün geliyor okudukları o gencin elden ele dolaşan bir kitabı haline geliyor. Korkmayın yazmaktan.” dedi.

– “Biz okumayı sadece medreselere bıraktık”

Söyleşiye katılanlar arasında okuma grubu oluşturan öğrencileri de gördüğünü dile getiren Memduhoğlu, bunun Siirt’te özlenen bir şey olduğunu aktardı.

Okumanın her dilde ve her alanda olması gerektiğini vurgulayan Memduhoğlu, “Biz okumayı sadece medreselere bıraktık. Medreseler elbette bu işin ilmini, Arapçasını öğretiyorlar ama okuma her dilde ve her alanda olur. Okuma gruplarında haftada bir kitap tespit ediliyor, okunuyor, özeti çıkarılıyor ve müzakere ediliyor. Böylece 10 kişi, bir kitabı bir kişi okuduğunda herkese anlattığında, özetlediğinde 10 kişi de aynı kitabı okumuş oluyor. Arkadaşları tebrik ediyorum. İnşallah bu halkalar böyle devam eder.” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin sonunda sorduğu sorulara cevap veren dinleyicilere kitap kuponu hediye eden ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği Memduhoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi, onlara da kitap almaları için kupon verdi. Söyleşinin ardından Adnan Memduhoğlu, Beyan Yayınevi Standı’nda okurları için kitaplarını imzaladı.